Lahden pohjavesialueiden suojelusuunnitelman luonnos on nähtävillä

15.07.2024 13:28

Lahden pohjavesialueiden suojelusuunnitelman luonnos on nähtävillä - Lahti Aqua

Lahti Aqua on ollut mukana Lahden pohjavesialueiden suojelusuunnitelman päivitystyössä. Suojelusuunnitelman luonnos on julkisesti nähtävillä ja kommentoitavana 12.7.–18.8.2024.

Suojelusuunnitelmassa on laajasti ajantasaista pohjavesitietoa, jonka perusteella on tehty riskiarviointi ja ehdotettu toimenpiteitä riskien hallitsemiseksi. Lahden pohjavesialueiden suojelusuunnitelma on laadittu vuosille 2024-2033.

Pohjaveden suojelun tavoitteena on turvata vedenhankinnalle tärkeät pohjavesivarannot

Pohjaveden suojelun tavoitteena on turvata vedenhankinnalle tärkeät pohjavesivarannot, säilyttää niiden määrä ja estää pohjaveden laadun heikkeneminen. Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmaa käytetään ohjeena muun muassa maankäytön suunnittelussa, viranomaisvalvonnassa ja lupakäsittelyssä. Suojelusuunnitelmamenettely on keskeinen työväline Suomen pohjavesien suojelussa.

Lahden pohjavesialueiden suojelusuunnitelman päivitystyöstä on vastannut Ramboll Finland Oy. Suunnitelman laadinnassa on Lahti Aquan lisäksi ollut mukana Lahden kaupunki, Hollolan kunta, Hämeen ELY-keskus ja Päijät-Hämeen pelastuslaitos. Lahden pohjavesialueiden suojelusuunnitelman päivitystyöhön on saatu avustusta Hämeen ELY-keskukselta.

Nähtävillä olevaan aineistoon voi tutustua kaupungin nettisivuilla ja Palvelutorilla. Pääset myös tutustumaan Lahden pohjavesialueiden suojelusuunnitelman luonnokseen tästä.

Lisätietoja antavat
Lahden kaupungin vesiensuojelusuunnittelija Essi Krans, p. 050 383 6498, essi.krans@lahti.fi
Lahden kaupungin vesiensuojelupäällikkö Ismo Malin, p. 050 525 9579, ismo.malin@lahti.fi