Lahti Aqua tehostaa huolto- ja häiriötiedottamista tekstiviestein

28.09.2018 11:12

Lahti Aqua tehostaa huolto- ja häiriötiedottamista tekstiviestein - Lahti Aqua

Lahti Aqua ottaa käyttöön häiriöviestijärjestelmän 27.9.2018 alkaen tehostaakseen tiedottamista asiakkaille vesihuollon ennakkohuolloista ja häiriöistä. Tekstiviesti on helppo tapa tavoittaa asiakkaat, jolloin he voivat varautua vesikatkoon. Järjestelmän avulla myös äkillisissä häiriötilanteissa (esim. vesijohtovuodoista) saadaan nopeasti tilannetieto asiakkaille. Tekstiviestien lisäksi tieto häiriötilanteista saavuttaa myös lankapuhelinliittymät, joihin tiedote luetaan ääneen.

Häiriöviestijärjestelmä hakee häiriöalueelle rekisteröidyt puhelinnumerot automaattisesti numerotiedustelusta. Tekstiviesti lähetetään automaattisesti yli 16 vuotiaille ja asiakkaille, joiden puhelinnumero on rekisteröity ko. osoitteeseen. Jos asiakkaan puhelinliittymä on salainen, prepaid tai yrityksen omistuksessa, voi asiakas käydä lisäämässä tietonsa Lahti Aquan www-sivulta löytyvän asiakasportaalin kautta. Järjestelmään on mahdollisuus rekisteröidä enemmän kuin yksi osoite tai numero. Esimerkiksi järjestelmään voi syöttää omaisen osoitteen ja sen numeron, mihin haluaa häiriötekstiviestin. Asiakasportaalissa asiakas voi päivittää tietoja tai poistaa tietoja. Ohjeet löydät täältä ja asiakasportaali löytyy osoitteesta https://lahtiaqua.ums-asiakasportaali.fi/.

Uusi häiriöviestijärjestelmä mahdollistaa kohdennettua viestintää asiakkaille vesihuollon poikkeavista tilanteista. Pystymme helposti tiedottamaan suunnitelluista vesikatkoksista mutta myös äkillisesti tapahtuneesta putkirikosta. Haluamme kehittää toimintaa siten, että asiakkaiden arki häiriintyisi mahdollisimman vähän. Järjestelmän käyttöönotto tapahtuu vähitellen ja alkuun rinnakkain on vielä postilaatikkotiedotteita ja muut viestintäkanavat.” toteaa Aqua Palvelun toimitusjohtaja Hannu Mustonen

Lahti Aqua tiedottaa vesihuollon kunnossapito- ja häiriötilanteista myös nettisivuillaan ja tarvittaessa somekanavissa sekä paikallismedioissa.

Lisätiedot: Aqua Palvelun toimitusjohtaja Hannu Mustonen 03 851 5952